Sales Engineer industriële gassen

Als Sales Engineer Industriële Gassen ben jij de drijvende kracht achter het verkoopteam, met specifieke verantwoordelijkheid voor het marktsegment van opslagtanks voor industriële gassen. Essentieel in deze rol is de nauwe samenwerking met interne teams, zoals engineering, productie en QC. Je onderhandelt als onderdeel van het sales team over contracten met oog voor de belangen van de organisatie en draagt zorg voor een vlotte overdracht naar klanten en uitvoerende afdelingen. Taken als het opstellen van technische voorstellen en het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen behoren tot jouw verantwoordelijkheden. Een scherp oog voor marktontwikkelingen, proactieve communicatie en netwerkuitbreiding zijn van groot belang.

Als sales engineer op het gebied van cryogene vloeistofopslag en verdampers fungeer je als onmisbare schakel tussen engineering en verkoop. Je biedt cruciale technische ondersteuning aan verkopers en klanten, vertaalt klantvragen naar doordachte technische voorstellen met bijbehorende kostprijsberekeningen en coördineert effectief met interne teams, leveranciers, certificeringsbedrijven en klanten. Samen met de verkopers en de engineeringafdeling ontwikkel je conceptvoorstellen, voeg je kostprijsinformatie toe, beheer je productie- en engineeringuren, onderhoud je contact met leveranciers en bepaal je de benodigde tijd voor bouwprojecten. Met veel klantcontact, zowel intern als extern, ben jij van vitaal belang voor het succes van Cryovat!

Kortom met veel plezier ga jij aan de slag met het:

• opstellen van gedetailleerde technische voorstellen en bespreken met sales en de klant;
• naadloos coördineren met interne teams, leveranciers, certificeringsbedrijven en klanten;
• budgetteren van productie- en engineeringuren voor te realiseren projecten;
• identificeren en ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen.

Voor deze vacature neem jij mee:

Binnen Cryovat floreren professionals met een scherp commercieel inzicht en technische affiniteit. Wij verwelkomen een teamlid die gedijt in een innovatieve omgeving en een passie heeft voor cryogene systemen. Een proactieve benadering en vermogen om klanten te adviseren in procesoptimalisatie zijn essentieel. Jouw ervaring in vergelijkbare functies en kennis van industriële gassen zijn een plus.

Vink jij deze checklist ook af?

• hbo werk- en denkniveau;
• minimaal 5 jaar commerciële werkervaring;
• ervaring in de techniek, bij voorkeur in de opslagtanks/drukvaten;
• uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, waarbij een extra taal als Duits en/of Frans een pré is.

Jouw werkgebied

Het kantoor van Cryovat bevindt zich in Nijkerk. Omdat je voor deze functie veel vanaf kantoor werkt komen wij graag met kandidaten in contact die op een goede bereisbare afstand van Nijkerk woonachtig zijn of bereidt zijn om te verhuizen. Jouw klanten zijn verspreid over de hele wereld, met een focus op Europa, Noord-Amerika en delen van het Midden-Oosten.

Als enthousiaste sales engineer kun jij rekenen op:

Bij Cryovat krijg je de kans om te excelleren in een dynamische rol binnen een inspirerende werkomgeving, waarin je aanzienlijke verantwoordelijkheid draagt. De toonaangevende positie in de markt en de ruimte voor ondernemerschap vormen een krachtige combinatie. Het betrokken team creëert een sterk 'wij-gevoel', waardoor Cryovat een plezierige werkplek is. Je hebt de vrijheid om je functie zelf vorm te geven en maatwerkoplossingen voor klanten te ontwikkelen. Korte communicatielijnen geven je het gevoel van ondernemen.

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteer simpel en snel via onze solliciteerknop, en voeg een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met onze consultant Liset Bloem via telefoonnummer 06 - 19 73 17 99 of mail naar liset@av.nl
Hopelijk spreken we elkaar dan snel! 

Meer informatie

  • Fulltime
  • Nijkerk
  • HBO opleiding aangevuld met werkervaring

Solliciteren?

Solliciteren

About Cryovat

50+ YEARS OF CRYOGENICS EXPERIENCE

Founded 50 years ago, Cryovat International was acquired by the Van Rootselaar brothers in 1996. Read how our addition to Rootselaar Group enables us to offer you comprehensive products and services.

About Cryovat